hår - tips

Okej så nu tänkte jag skriva lite om hår tips och några av mina hår-rutiner ,( och kom ihåg att det här är sånt som fungerar på mitt hår så jag lovar inte att det kommer fungera på alla hårtyper men förmodligen för dom flesta av er : )

Så efter en hel dag på stranden i solen så har håret slitits ganska mycket så när du duschar ta hand om det...

 

Jag annvänder LÒRÈAL´s "Intense repair" och jag tycker att den är så otroligt bra ! 
Det är en inpackning så efter du har tvättat året med ditt shampo annvänd den här, ta en klick och arbeta in i håret den är väldigt fet så du behöver inte så mycket. Dra fingrarna igenom och lös ut tovorna medans du har inpackningen i då slipper du slita på håret direkt efter du har gått ut ur duschen med hårborsten. 

Ha i inpackningen i cirka fem minuter och sen skölj ut den och ditt hår kommer kännas helt amazing haha. 
Jag gjorde inpackning igår och mitt hår är så mjukt ! 

När du kommer ut ur duschen frotera inte håret i handduken ! Det tar bort det skyddande ytskicktet på håret efter inpackningen , så försök istället att bara klämma ut vattnet med handduken. 

Försök också bara använda glesa kammar när du ska borsta ut håret eftersom hårborsten också sliter mycket på håret.
Så nu på sommaren ska du helst inte annvända värme på håret som hårfön ,locktong, plattång etc. 
Eftersom solen & havet redan sliter jätte mycket på håret behöver du inte slita på det extra mycket , satsa heldre på den beachiga looken.  Jag använder volume ocean mist så efter jag har duschat sprayar jag i det här och låter det självtorka, medans det är blött snurrar jag vissa slingor mellan fingrarna och sen när det har torkat så drar jag fingrarna igenom.  
En till variation man kan göra den beachiga looken på är att du gör en vanlig fläta med hela håret på ena sidan huvudet så att den ligger över axeln , sov med den sen när du vaknar tar du ut flätan sprayar ocean mist runt i hela håret (inte så att det blir blött) och ruffsar det med fingertopparna.

Om du verkligen vill annvända nån slags värme styling på håret är det ett måste att använda ett bra värmeskydd 
Jag annvänder TRESemmés heat defence. Du kan också ha på den innan du går ut i solen eftersom den skyddar mot uv-strålning. 
 

Mitt sista tips är att köpa hårsnoddar utan stål grej på , för stål grejen den sliter också väldigt mycket på håret särkilt om du gillar att sova i uppsatt hår som jag. Jag tycker också att dessa håller mycket bättre och inte blir utslitna lika fort. Jag har köpt dessa ↑ på BikBokJag hoppas ni blev nöjda med det här inlägget och lärde er något nytt vi hör lite senare kramar !

Kommentarer

Kommentera sötnos! :

Ditt fina namn:
Glöm inte mig!

E-postadress: (bara jag som ser)

Har du en blogg?:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0